In afwachting van binnenkort nog wel eens wat echte foto's, eentje van een Open Sterrenhoop, genaamd Messier 37, in het sterrenbeeld Voerman.

De foto is een optelling van 200 aparte foto's met elk een opnameduur van 30seconden, gecalibreerd met weer 200 andere foto's, en dan wat bewerkt in een fotobewerkingsprogramma geheten PixInsight. Een nogal wat viezer ding dan Fotosop. Voor de curieuzeneuzen : er is een probleem met de sensor van de camera, omdat die elke 12 rijen een rij pixels bevat voor de autofocus, daar moest iets aan gebeuren. En , er was ook een probleem met atmosferische diffractie, waardoor verschillende golflengtes van het licht op verschillende manieren gebroken worden door de atmosfeer. En het blauwe beeld dus iets lager komt te staan dan het groene. Veel scheelt het niet, maar omdat dergelijke foto bewerken nogal extreem is, worden zo een dingetjes nogal uitvergroot. 

Wel alles nog aan het leren, maar beetje bij beetje zullen we er wel geraken. 

Iets onder het midden, links er van, zit een klein vrij rood sterretje. Dat rood is echt wel zijn echte kleur, de ster is een ster die zo goed als volledig uit koolstof bestaat. Het chemische teken voor koolstof is : "C". Je kan er dus van zeggen : "This is the sight of C, the sight of a new dimension !"